להיות צדיק...איך?

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 13/12/12 16:23 כט בכסלו התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב הי"ו

קראתי באיזה שהוא מקום שהמילה "צדיק" כל אות מסמלת משהו כמו צ 90 אמנים וכו'...אם אפשר ביאור פרטני על מה המילה עצמה כוללת איך משתדלים לקיים את מילת "צדיק" בחיינו... תודה רבה מזמנך אשריך!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מי שמתפלל במנין זוכה להקרא צדיק כי מקיים את המצוות שקשורים למנין צ=90 אמנים, ד= 4 קדושות, י= 10 קדישים, ק=100 ברכות.

כדי לקבל את מעלת הצדיק בשלמות צריך ללמוד ולישם את הפרקים הראשונים של ספר מסילת ישרים, פרקים העוסקים במידת הזהירות הזריזות והנקיות.

בברכה,

דני ארגמן