להיות עם האישה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/04/10 21:44 כא בניסן התשע

שאלה

שלום כבוד הרב

עוד מעט אני מתחתן בעזרת השם.

ויש לי שאלה.

אני בעל תשובה ורציתי לדעת אם אני רוצה סתם להיות עם האישה ולא להביא איתה ילד, סתם להנות, האם מותר !?

כי הבנתי שאסור זרע לבטלה.

מה עושים במקרה זה אני ממש מבולבל וכל דבר אסור כאילו וזה קשה לי

תשובה

בס"ד
שלום רב,

איסור הוצאת זרע לבטלה לא שייך לדיון כאן. זרע לבטלה פרושו זרע שלא מגיע בכלל אל אישה - מה שמכונה מעשה אונן. אם יש קשר בין איש לאישה לא מדובר על הוצאת זרע לבטלה.

הקשר בין איש לאישה מבוסס על שאיפת חיבור נצחי.
הוא כולל שני מרכיבים: זוגיות ופוריות.

זוגיות:
יחד האינטימי גופני - רוחני:
גם אהבה כחיבור נפשי וגם קשר וחיבור גופני.

פוריות:
שאיפה להמשכיות נצחית של הקשר. העברתו אל הדורות הבאים, על ידי צאצאים שיהיו פרי הקשר הזה.

לכן היהדות מתנגדת למניעת הריון אלא אם כן יש סיבות שמחייבות זאת - ועל כך צריך להתיעץ עם רב ולברר בירור מקיף.

עם זאת יש לקיים את הקשר הגופני גם בתקופות שלא יהיה ממנו הריון - כגון אצל בני זוג מבוגרים שהם כבר לא פוריים. מפני ששלמות קשר זוגי מתבטאת בשילוב של קירבה רוחנית = אהבה, וקירבה גופנית כשלמות הקשר.

תשובה מסכמת לשאלה שלך:
1. אפשר להיות עם האשה סתם להנות.
2. רצוי להגיע ביניכם לקשר רוחני עמוק שהיחד הגופני ישתלב בו וישלים אותו.
3. צריך לשאוף שהקשר הגופני יביא ילדים אלא אם כן יש סיבות מאוד גדולות שלא להיות בהריון.
4. השאלה אודות מניעות הריון צריכה להתברר עם רב.