להזמין בחור לשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/04/10 19:23 יב באייר התשע

שאלה

שלום רב!

אני לומדת עם בחור באוניברסיטה שהוא דתי לשעבר, ואני מכירה אותו ממזמן- כלומר המשפ' שלנו הן מקורבות. בדרך כלל לבחור זה אין איפה ועם מי לעשות ארוחת שבת, ושאלתי היא האם אפשר להזמין אותו לביתי לסעודת שבת, בידיעה שהוא בטוח יגיע ברכב? אולי זה אפשרי כדי לגרום לאותו בחור קצת שמחה ואולי הוא ישוב בחזרה לדת?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית יישר כוח על הכנסת האורחים!!

את צריכה לומר לו שהוא מוזמן ע"י המשפחה שלך לכל השבת. הוא יקבל חדר משלו ו 3 סעודות על חשבון הבית.
הוא צריך להגיע לפני כניסת השבת ולהשאר עד צאתה . ואם הוא מחליט על דעת עצמו ללכת באמצע השבת אז זה לא הבעיה שלכם שבגללה אתם לא תזמינו אותו. זו הבעיה שלו.

ואפילו שאתם יודעים מראש שיתכן שהוא יסע בשבת ואתם לוקחים אז זה בחשבון הכללי בכל זאת אם אתם מציעים לו הצעה כוללת ( חבילת נופש...) אז זה בסדר.

ועיינו גם בתשובתי ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show/41102

שבת שלום,

עוזיאל אליהו,

.