להוריד סרטים בחינם

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 13/05/19 17:19 ח באייר התשעט

שאלה

בס''ד

כבוד הרב שלום לאחרונה התברר לי שאסור להוריד סרטים מהאינטרנט בחינם מבחינת גזל אז נרשמתי לאיזשהו אתר, באתר הזה יש 30 יום ראשונים חינם ובעדכון הפרטים שגיתי באחד מן הפרטים על פי איך שזה נראה וכרגע אין לי דרך לברר זאת כאמור אני בן 15 עשרה ואבא שלי לא נמצא לידי כרגע ככה שאין לי דרך לברר זאת האם מותר לי בינתיים (כמה שעות) לצפות בתוכן מאתר מסוים באינטרנט בחינם? מכיוון שבכל אופן זה בחינם למשך 30?

תודה רבה יישר כח

תשובה

לשואל שלום,

אכן אתה צודק, הורדת סרטים יש בה משום אבק גזל וגניבת זכויות יוצרים. (אמנם יש לדון על סרטים שאינם משודרים או נמכרים, אך אין זה נושא השאלה).

לגבי שאלתך: אינני בטוח שהבנתי אותה כיאות, אך לפי מה שאתה מתאר אין קשר בין האתרים, לכן אסור לגנוב ממקום אחר מכיוון שנפלה טעות להרשמה באתר.

אפשר לשאול שאלת המשך, להבהרה.