להוציא להורג מיסיונרים בארץ

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 15/09/18 23:41 ו בתשרי התשעט

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב חנן שוקרון

בקשר לתופעת המסיונרים בארץ. אם היה דין תורה אפשר היה להוציא להורג מסיונר על פי פסוק זה ?

דברים פרק יג ד

לֹא תִשְׁמַע אֶל-דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא אוֹ אֶל-חוֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא כִּי מְנַסֶּה ה' אֱ-לֹהֵיכֶם אֶתְכֶם לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אהֲבִים אֶת-ה' אֱ-לֹהֵיכֶם בְּכָל-לְבַבְכֶם וּבְכָל-נַפְשְׁכֶם

תודה ממשה ושבת שלום

תשובה

לשואל היקר שלום,

במחילה, איני מבין את הקשר בין השאלה לפסוק.

הפסוק עוסק בנביא שקר.

המיסיונרים אינם מתנבאים או טוענים לנבואה. הם פשוט אנשים הטועים באמונתם ומנסים לשכנע אחרים באמונה הזו.

כל פעולה של שכנוע להמרת דת מהיהדות, היא אסורה. ייתכן שהגדרת מסיון נכללת בדיני 'מסית ומדיח' ובדיון פרטני על פי דין תורה יהיה ניתן לברר את פסק ההלכה בכל מקרה.

עלה והצלח דרך שאלותיך.