להגיד הלל בבית אבל? בר"ח?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/02/16 00:47 כה בשבט התשעו

שאלה

השלמתי מניין הבוקר בבית האבל והתחיל וויכוח לגבי ההלל האם אומרים הלל בראש חודש בבית האבל?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בתפילת שחרית המתקיימת בבית האבל[ לא אומרים הלל.] וכיצד זה יגידו על יום מר ונמהר "זה היום עשה ה' נגילה ונשמחה בו"?
ולכן לא אומרים את פרקי ההלל בבית האבל .ותשלים אח"כ לבד את פרקי ההלל אחרי התפילה בביתך מחוץ לבית האבל.

יש 2 יוצאים מן הכלל :
1.[בחנוכה ובפורים וביום העצמאות אומרים הלל גם בבית האבל. ]
2. כשמתפללים [עם] אבל ולא בבית האבל אז אומרים הלל וכגון שהאבל הגיע לבית כנסת . הציבור אומר הלל כרגיל והאבל לבדו לא אומר.

ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים.

בשורות טובות,

עוזיאל אליהו,

.