לדבר עם בנות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 14/05/09 19:22 כ באייר התשסט

שאלה

האם מותר לי לדבר עם בנות בתוכנת מסרים כמו אייסיקיו ומסנג'ר? ומה לגבי טלפון?

תשובה

שלום

הדרך הפרקטית אינה משנה. עיקר השאלה היא האם מותר להיות בקשר עם נשים.
התורה אסרה קרבה בין נשים לגברים, הנושאת אופן של חיבה - 'לא תקרב לגלות ערוותה', קרבה הגורמת לחוסר צניעות. חז"ל פירשו את איסור הקרבה בדיני ההרחקות בין נשים לגברים.
התורה התירה דיבור וקשר בנושא עניני שאינו גורם לחיבה, וכך נהגו ישראל מעולם, למשל גדולי התנאים בדיונם עם ברוריה אשת רבי מאיר בסוגיית הכשר תנור (אגב, ההלכה בשו"ע נפסקה כדעתה)ובעוד מקומות.

לכן, דיבור ענייני שאינו של חיבה ואינו מוביל לחיבה (יש להיות כנים), מותר, ועליו כתבו חז"ל באבות שראוי להמעיט בו, אך לא אסרו אותו.

דיבור המוביל לחיבה מותר רק אם הוא לצורך בדיקת ההתאמה שלכם לשם נישואין, ןלכן זה מותר רק בגיל הראלי לנישואין ועם מישהי שיש סיכוי בעניין הזה, ותוך שמירה על הלכות ייחוד, ובאוירה של יראת שמיים וכו'.

'שיחות נפש' חביבות, שיחות קלילות וכדומה לשם הכיף, אסורות.

כל טוב