לג בעומר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/04/10 20:54 טו באייר התשע

שאלה

מדוע לא מבטלים את מנהג המדורות בלג בעומר?

מדוע אף רב או פוסק חשוב לא יוצא בקריאה לציבור להמנע מהמנהג,

הרי זה זיהום אויר, הרס הסביבה, סכנת נפשות, כרוך בלכלוןך, גניבה ועוד.

אשמח לתשובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אמנם מנהג המדורות 'של החבר'ה' אינו העניין המקורי של ל"ג בעומר. המקור הוא ההדלקה במירון - שהיא נעשית ללא בשרים על האש וכד' אלא באמת להלל את זכרו של הרשב"י.
אבל לא כדאי לראות רק את השלילה ומיד לבטל.
גם מכוניות ומטוסים מזהמים אויר ואף אחד עוד לא דורש ללכת ברגל. יום אחד בשנה של מדורות יכול גם הוא להתקבל כחלק מהחיים.
אין הרבה סכנת נפשות במדורות - הרבה יותר סכנה יש בשיכרות ואף אחד לא סוגר את כל הפבים.
אני סבור שהקריאה שלך במקומה להביא תיקון למדורות: לא לגנוב עצים ולא לזהם סביבה וכו' אבל זו לא סיבה לבטל מנהג שיש לו שורשים בקדש.