לגלח את הזקן שלו

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/03/07 19:37 ג בניסן התשסז

שאלה

כאשר למישהו יש זקן.ובשבת עם כל נגיעה יכולות לנשור שערות.האם עדיף להוריד את הזקן?

(הזקן גדול ולא מסודר (בעל הזקן לא מוכן לסדר אותו)ומפריע בעת אכילה שתיה וכדומה)

אשמח אם תענה לי בהקדם

מיכל

תשובה

ב"ה

מיכל שלום.

אם בעל הזמן לא מוכן לסדר ולסרק אותו אז כיצד את באה בדרישה שהיא יגלח אותו?
אני מניח שמסתתרת שאלה נוספת מתחת לשאלה זו ששאלת
אז כדאי שבעל הזקן (עבדקן..) ישאל את שאלתו ויפרוס את התלבטיותיו ובודאי שאם הזקן מפריע לאכילה ומעכב את האכילה יש להעבירו.

ועייני גם בתשובתי "בעל לא מזוקן" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/32056

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.