לגור עם סבא וסבתא

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/06/07 02:51 ג בתמוז התשסז

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב.

אני עוברת לגור עם סבא וסבתא שלי בע"ה שנה הבאה ויש חשש לבעיות כשרות בביתם. הם צעירים (צלולים, עובדים עדין) וודאי ייעלבו אם אעשה צעדים קיצוניים או אעיר להם. אינני יודעת כמה הבעיה חמורה כי עד היום הוריי סמכו עליהם, אך אני חוששת שאולי אין הקפדה ראויה בין בשר לחלב. מה עליי לעשות?

2. אם בדיוק מתחילה תפילה במנין ואני צריכה ללכת לשירותים, מה עדיף- להתפלל ולהתאפק (שאני יודעת שזה אסור) או להפסיד את המנין\ קדיש\ חזרת הש"ץ? מובן ששניהם אינם אידאיליים אבלך היה וקרה...? תודה רבה מראש, ענבל

תשובה

ב"ה

שלום.

1)כדאי לך לשתף את ההורים שלך בחששות .ותתיעצי איתם מה לעשות וכיצד לנהוג. אם את יודעת על בעיה מסויימת וספציפית שקיימת אז תציעי לבעיה הזו גם פתרון יצירתי וזה יכול היות בדברים קטנים שמרכיבים את ההתנהלות במטבח .
תדברי עם ההורים לא רק על הכשרות אלא על מכלול הסיטואציות שיכולות להיות בהקשר הזה כגון שעות שבהם הבית צריך להיות שקט וכדומה.

2)נקיון הגוף קודם לתפילה.
עייני גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/20099

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,