לגבי משכ זכר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/12/13 18:12 כט בכסלו התשעד

שאלה

שלום, אני א. מדרום הארץ, ורציתי לשאול שאלה שעולה לי רבות לאחרונה, אך אין לי את מי לשאול.

אתמול, ביקרתי עם חברים בגן חיות, והמדריך, הסביר לנו שאצל חיות טבעי ה"חיזור" הזה, ושאלתי היא כזאת: אם בטבע, זה מקובל, ואת הטבע ברא אלוהים למה אצלנו, בני האדם זה עברה? כי, אצל הקופים, זה סדר, ואצל השפני סלע זה בסדר, ואני נתקלתי בזה כמה פעמים, ובכל אחת מהפעמים, לא ירד ברק מהשמיים ופגע בבעלי החיים. אשמח לתשובה. אורי

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

לא כל מה שיש בטבע מותר,

חיות גם טורפות, ודורסות, וגם את זה ברא ה´,

אבל אנו בני אדם וה´ ציוה אותנו לא לטרוף ולא לעשות מעשים רעים אלא לעדן את עמצנו.

בברכה,

דני ארגמן