לבישת בגד אדום

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 29/07/07 13:42 יד באב התשסז

שאלה

כבוד הר' שלום!

אמרו לי שאסור ללבוש בגד אדום בגלל שזה סמל של הגויים ומושך את העין..רציתי לדעת אם זה נכון,ואם כן אז איפה זה כתוב.

תודה רבה!

ויומעולה לך ולכל עמ"י!=]

תשובה

בעזה"י

שלום,

יהודים נמנעו מללבוש בגדים אדומים משום "בחוקותיהם לא תלכו" כאשר היה נהוג אצל הגויים ללבוש בגדים אדומים. כיום אין איסור מצד מנהג הגויים.

עדיין יש בעיה בבגד אדום משום צניעות- צבע אדום מושך את העין,צעקני ומבליט את לובשו.
לכן אין ללבוש בגד אדם- אבל אם מדובר באדום שאיננו בוהק או צעקני או בבגד שיש בו כל מיני צבעים- אזי מותר.

בנוסף, על פי הקבלה אדם מסמל את הדין ולכן מקובלים ממלצים שלא ללבוש בגדים בצבע אדום.

בברכה
אור
צוות ישיבת צפת