לבישת בגדים

חדשות כיפה הרב שי פירון 21/12/01 04:47 ו בטבת התשסב

שאלה

כתוב במשנה ברורה סימן ב. שצריך להתלבש מתחת לשמיכה ולצאת מהשמיכה עם כל הבגדים עליך, ואז כתוב במשנה ברורה עצמה ובעוד אחד מהמפרשים האחרים ששם שבימינו לא נזהרין.

אבקש מהרב להסתכל באותו סימן ולהסביר לי את מה שבעל משנה ברורה התכוון כשאמר לא נזהרין.

בתודה

תשובה

ב"ה

למיטב הבנתי כוונת השו"ע היא ביחס לזהירות בעת לבישת החלוק. ראוי שיהא זה חלוק שאין בשרו של אדם נגלה, אבל כיוון שבימנו הולכים עם מכנסיים ("בתי שוקיים") אין לחשוש לאיסור שיגלה בשרו.

בברכה,

שי