לבחור רב וללמוד זהר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/06/13 17:43 יז בתמוז התשעג

שאלה

שלום

אני כותבת זאת כחילונית שגדלה על מסורת (שמירת חגים, כשרות וכו') מאמינה מאוד.

אמונתי תמיד הייתה חזקה, אך גדלתי כחילונית.

אין בי מטרות לחזור בתשובה (תשובה מעין חילונית- כמובן), אך תמיד הסתקרנתי בנושאים דתיים, מאז ומעולם.

יש לי כמה שאלות כלליות ומאוד אשמח לתשובה.

תחילה, אם אני רוצה להתחיל ללכת לרב- איך אני עושה זאת? איך אני אמורה לדעת לאיזה רב ללכת? יש כל כך הרבה רבנים, איך אני מכוונת את עצמי?

עוד דבר שסיקרן אותי מאז ילדותי- האם זה אמיתי שישנם אנשים בעלי כוח על טבעי?

אינני מתכוונת לכוח על טבעי שאנחנו רואים בטלויזיה.. אך בכל זאת- כוח שהינו מעל לכולת שלנו כבני אדם.

שאלה אחרונה-

האם יש איסור לנשים לקרוא בספרים מסויימים?

האם יש איסור לנשים ללמוד דברי תורה מספרים ספציפיים?

ספר הזהר- האם חילונים יכולים ללמוד אותו? (במקום המתאים, כמובן).

אשמח מאוד לתשובות

המשך שבוע רגוע

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. צריך להכיר את הרב ואז להחליט אם לראות בו מישהו שחשוב לך לקבל ממנו השפעה והדרכה.
הדרך הכי נכונה להכיר את הרב - לבא לשעורים שלו, ללמוד אצלו (בכל ישוב יש רשימות שונות של שעורים שהרבנים מעבירים בבתי הכנסת השונים ביישוב). דרך קצת פחות טובה, ללמוד אותו דרך שעורים באינטרנט או דרך מאמרים או ספרים שהוא כותב.

2. לחולל נסים זו סגולה דתית אבל היא לא פועלת כיום. בימי התנ"ך היו נביאים שחוללו ניסים מדהימים, כיום אין נביאים.
בציבור מספרים סיפורים על כל מני צדיקים שעושים מופתים - גם אני שומע מפעם לפעם דברים כאלו, אבל קשה להוכיח שזה באמת כוח על טבעי.
מכל מקום - מי שמכיר את הערכים הדתיים לעומק יודע שזה לחלוטין לא חשוב. הרב הגדול שאנו מבקשים הדרכתו לא גדול בעשית ´מופתים´ אלא גדול באהבה תורה ויראת שמים, גדול בעשיית חסד עם כל אדם מישראל. גדולי ישראל שבכל הדורות לא התיימרו להציג את גדולתם במופתים שהם עושים, ורבים מהם בכלל לא עסקו במופתים.

3. מצד אחד - אין לנשים ולא לחילוניים שום איסור לקרא או ללמוד משהו. תורת ישראל ראויה לכל אדם מישראל.
מצד שני - כל אדם צריך למצוא את הלימוד שמתאים ונכון עבורו.
את מוזמנת לפתוח ספר הזהר. תראי שאינך מבינה אף מילה. גם אם תקראי תרגום לעברית לא תביני כלום.
כל לימוד של חומרים עמוקים מחייב גם הכנה והכשרה וגם מורה שאפשר ללמוד אצלו.
אם הזהר מאוד חשוב לך - את צריכה לצאת למסע ארוך שימשך מספר שנים: גם להכיר את השפה והעולם של הזהר וגם למצוא את המורה שמתאים ללמוד הזהר שלך.

קישור לספר הזהר
http://he.wikisource.org/wiki/ספר_הזהר

עוד קישור לזהר
http://www.zohar-israel.com/