לבדוק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/07/11 14:30 יט בתמוז התשעא

שאלה

שלום וברכה,

אחי קנה כרטיסים למופע סטנד-אפ ולא ראינו שזה יוצא בתוך שלושת השבועות (מוצ"ש הקרוב). האם מותר לי ללכת למופע?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

'סטנד אפ' זה הופעה שכל התכן שלה הוא צחוק ושמחה קלילה. הדבר שהכי לא מתאים לשלשת השבועות.

השאלה הזאת מעוררת את הדרישה הקבועה מאדם מאמין לבדוק כל דבר שהוא לוקח.
לא פעם אנחנו נופלים בקניית מוצרים לא כשרים (או לא מספיק כשרים) - מפני שלא בדקנו כראוי בזמן הקניה (לדוגמא יש 'שניצל צמחי' שעשוי מכרובית או ברוקולי - הוא כשר אך לא בדוק מתולעים...).
לעיתים אנחנו מפספסים בתאריך כמו במקרה שלך (גם השנה פגשתי עוד מקרים של תכנון טיולים ובילויים כשלפתע התברר שהם בתשעת הימים).
לעיתים אחרי שקנינו ספר אנחנו מגלים שיש בו קטעים מאוד בעיתיים.
לפעמים אנחנו נכנסים לסרט או הצגה שמביכים אותנו.
לפעמים אנחנו משתתפים בארוע ומתכבדים במזון ולא מודעים לבדוק את ההכשר שלו.

להיות מאמין פרושו 'יראת חטא', להיות בבקרה קבועה, להשמר מפני תקלה.