לא רלוונטי .

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/11/02 14:59 כא בכסלו התשסג

שאלה

התורה נתנה לעם שהיה במדבר האם היום היא עדיין יכולה לדבר אלינו והרי העולם השתנה וכל אחד מחפש את האינדוידואליות ואת ההתחברות שלו?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אלי התורה מאוד מדברת אני מרגיש וחי את חוקי התורה
כרלוונטיים מאוד לדורנו.

לנוח יום בשבוע-לא מדבר אליך ?
לכבד אב ואם-לא מדבר אליך?
לא לגנוב -שייך רק למי שהולך במדבר?

דע לך כי השם ברא את האדם ואת העולם והוא נתן לאדם ולעולם "הוראות הפעלה " בדמות של 613 מצוות.
שער בנפשך הרי למכשיר חשמלי פשוט שאתה קונה -מצרפים לך הוראות הפעלה אז למכונה כמו האדם או למכונה אדירה כמו העולם ההוראות שניתנו הם לא מתאימות ?
למה שאני בכלל אפתח כוון חשיבה שכזה?
מה לא רלוונטי ?
ומה זה סותר את "תורת ההתחברות " ? (מה זה ?).

אנא מקד את שאלתך ואשמח לענות.

בברכה,

עוזיאל