לא רוצה להתחתן איתה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/05/02 07:22 א בסיון התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב

חברתי לשעבר נכנסה להריון,לאחר שכבר נפרדנו. (כיון שבזמנו היא היתה מעוניינת שנמשיך להיות בקשר כדי שיהיה לה יותר קל עם הפרידה).

אינני מעוניין כלל להינשא לה, והבנתי שעל פי ההלכה אין שום אפשרות להפלה.

רציתי לדעת, במידה ולא תבוצע ההפלה,מה יחס ההלכה כלפי מסירת תינוק ביום היוולדו לאימוץ, והאם כשאני או חברתי נכיר בן/בת זוג חדש, האם יש צורך לספר לו על כך, שהרי מן הסתם דבר זה יגרום לניתוק הקשר עוד לפני שהוא התחיל?

שאלה נוספת הקשורה בכך, האם מבחינת התורה יש במסירת ילד לאימוץ, בעיה מוסרית?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום,

1) מבחינה הלכתית אין איסור למסור ילד לאימוץ, אך יש להתנות את האימוץ בכך שהמסירה תהיה למשפחה שאכן תוכל לחנכו לקיום תורה ומצוות ותעניק לו חום ואהבה.

2) כאשר אתה או חברתך תכירו בן זוג חדש אין חובה לספר על עניין הלידה והאימוץ מיד בתחילת הקשר, אלא אם כן אתם נשאלים על כך באופן ישיר. אולם שמירת "הסוד" לאחר שהתפתח הקשר החדש תעיב על המשך הקשר, מפני שקשר בין בני זוג צריך להתבסס על אמון מלא.
הוא צריך להיות אמיתי,
הוא צריך להיות עמוק,
הוא צריך להיות כנה,
ולכן לא כדאי לשמור "סוד" כזה ברקע של הקשר, וכדאי לספר לבן הזוג החדש.

3) שאלת המוסריות הייתה צריכה להיות נידונה מלכתחילה.
האם זה מוסרי לקיים יחסי אישות עם נערה שאינך נשוי לה, וגם אין בכוונתך להינשא לה?

כרגע השאלה היא מה טובתו של התינוק ולא שום שאלה אחרת.

בברכה,
עוזיאל