לא ראיתי את החבר שלי כבר שנתיים. לברך?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/07/08 13:04 יח בתמוז התשסח

שאלה

אם לא ראיתי את החבר שלי כבר שנתיים אז כשאני נפגש איתו אני צריך לברך?

תשובה

ב"ה

שלום.

נהגו שלא לברך את ברכת מחייה המתים למרות שזו ההלכה . והסיבה היא כפי שכתב הבן איש חי והובא בכף החיים סימן רכה ["כי אין דעת האנשים סובלת לברך עליהם כך".]

ובגמרא במסכת ברכות דף נד נאמר שהרואה את חברו לאחר יב חודש מברך ברכת מחייה המתים והסביר המהרש"א שם שהמשמעות היא שהאדם שמח שחברו עבר את ראש השנה ונגזר עליו חיים טובים . ואם עברה שנה ולא התראו הרי הוא כאילו חשוב כמת חס ושלום ואז כשרואהו ושמח מברך עליו ברכת מחיה המתים שנגזר עליו חיים טובים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.