לא קלה היא דרכינו,להתחתן או לחתוך?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/02 11:08 כח בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב, שלום.

אני בחורה בת 22 ולצערי, נמצאת בתקופת החיפושים זמן ניכר.

לאחרונה, יצאתי עם בחור כבן גילי. סלע המחלוקת העיקרי ביננו היה מתי אפשר לדעת האם "זה זה"?

הוא טען, שהרבה רבנים ממליצים לא "למרוח" קשר ולאחר מספר מצומצם של פגישות (4) ניתן לדעת. עוד הוא טען (בלי קשר לרבנים) שאם אין "התלהבות מרקיעת שחקים" אחרי פרק זמן זה כנראה שאותה התלהבות גם לא תגיע ולכן כדאי לנתק את הקשר.

אני טענתי, שקשר הוא דבר שנבנה לאט לאט ואם ישנה התלהבות בהתחלה ולו הקטנה ביותר יש טעם להמשיך ולבדוק. וכל עוד אין משהו שממש מפריע והוא עקרוני ניתן להמשיך את הקשר.

ברצוני לדעת מה דעתך? מי משנינו צודק? ומתי אפשר לדעת שזה המיועד?

תודה מראש,

מירי.

תשובה

ב"ה

מירי שלום

תגידי, על כל הדברים האחרים התגברתם וזה סלע המחלוקת העיקרי שלכם????

ראי ,גם הוא צודק וגם את צודקת.
וזה מאוד תלוי בזוג ,באישיות ובמרקם היחסים.

יעקוב אבינו התאהב ברחל בלי 4 פגישות.
יצחק אבינו התחתן בלי 4 פגישות.
יש כך, ויש כך.
יש שה"קליק" נדלק מיד,
ויש שה"קליק" נדלק אחרי 10 פגישות,
ויש שה"קליק" נדלק ...אחרי החתונה.

השאלה היא האם יש בינכם :
התאמה,
חיבה,
כימיה,
תקשורת.
את מרגישה שאת מסוגלת לחיות עם אדם כזה.
האם את אוהבת את מידותיו התנהגותו וסגולות נפשו.
(כל הנקודת הם על עצמך בלבד)

אח"כ תבררי את עמדותיו לגביך.

ואם זה הוא ...
אז שניכם תרגישו שזה זה.

תתפללי להשם שינחה אותך בדרך הישר.

בהצלחה,

עוזיאל