לא מתאים לי ללמוד בישיבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/10/03 17:21 ו בתשרי התשסד

שאלה

לא מתאים לי ללמוד בישיבה [מצונזר]

תשובה

לבחור היקר שלום רב וה' עמך !

השאלה שצריכה להישאל היא: לא האם ללמוד גמרא או לקרוא תהילים, אלא למה ללמוד בכלל בישיבה ?

כלומר השאלה היא: האם הלכת לישיבה בגלל שכולם הלכו או כי רצית ?
אני מבין שאתה רוצה ללמוד תורה אבל אדם צריך ללמוד מתוך שמחה !

אם אתה מרגש שאתה לא יכול לשבת וללמוד אז תצא מהישיבה, משום שזו לא חובה ללמוד כי אם זכות לשבת וללמוד.

יש אנשים שלא מתאים להם שמונה שעות של לימוד תורה אלא שעה אחת של לימוד תורה, למצות את הלימוד מתוך עשיה, כל אדם צריך לפי כוח ורוח לימוד תורה. אולי אם תצא ותעבוד בדבר טכני התנדבותי לדוגמא רכז לוגיסטי בתנועת נוער, שיש שם גם עשיה למען הכלל עם סיפוק עצמי, ונראה לי שאז חייך יהיו יותר טובים ומוארים לך ולאישתך שתחי' וכן ביתך יהיה מואר הרבה יותר מתוך הסיפוק העצמי שלכם.

תדע שתמיד מחפשים אנשים כמוך לעבודות כאלה. תצא מהתפיסה שכולם צריכים ללמוד בישיבה ולהיות אברכים לאורך שנים, אנשי תורה צריכים להיות בכל הרבדים, בין כמורים ובין כאנשים טכניים וכו'.

אם כבר הספקת ללמוד כמה שנים טובות בישיבה, אם כבר הספקת למלא את צמך בכמה וכמה עשרות דפי גמרא ונבנתה אשיותך. אם אתה מחזק מבחינה אמונית את האנשים בישיבה - אז בטוח שבחוץ תצליח להיות איש תורה ואמונה, תלמיד חכם שישפיע על הסובב אותו.

יהי רצון שהקב"ה יאיר לך את הדרך.

שנה טובה