לא מבינה את ברכת המזון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/08/07 18:57 כג באב התשסז

שאלה

שלום!

בברכת המזון אומרים "ומה שהותרנו..." ואם אני לא משאירה אוכל?...האם חייב להשאיר מלכתחילה אוכל כדי שלא נגיד את זה סתם...ואם כן צריך להשאיר זה לא יהיה בל תשחית??

תודה רבה רבה...

ענבר..

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלה יפה שאלת!!

והתשובה היא על פי מה שכתב הרמב"ם שמי שאוכל לא יאכל עד הסוף הסוף אלא ישאיר איזה רווח של כ[ שליש] בבטן שלו . כלומר שיותיר רווח בבטן ולא ימלאנו .
ואם יחשוב האדם שהוא ישאר רעב בעקבות זה אז על זה אנו מבקשים ואמרם ש ["מה שהותרנו" ברווח בבטן יהיה לברכה ]. שאוכל האדם מעט ומתברך המזון בבטנו.שיהיה שבע למרות שהותיר רווח.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.