לא בטוחה שזה זה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/03/07 11:29 יח באדר התשסז

שאלה

שלום לרב!

יש לי חבר חצי שנה, והוא הודיע לי שבכוונתו שנתחתן.אני כל הזמן דוחה את מתן תשובתי מפני מס' סיבות:

א. אני מפחדת שאני אתחתן וזו תהיה טעות

ב. אני לא יודעת אם הוא הזיווג שלי, אנשים מספרים לי שהם ידעו שזה "זה", ואני לא מרגישה כך (אולי בגלל הפחד)

ג. אני לא בטוחה שאני מספיק אוהבת אותו כדי לעשות צעד כה משמעותי.

אני לא יודעת אם כל הטיעונים הללו נובעים מפחדנות או מתחושה פנימית שזהכנראה לא הזיווג שלי.

בבקשה, עזור לי, מה עליי לעשות???

אני מרגישה שאני בדרך ללא מוצא ואני סתם בינתיים מעכבת את שתינו במקום להחליט.

ד.

תשובה

ב"ה

שלום.

אל תכנעי ללחץ אם את לא שלמה עם ההחלטה שלך!
אל תכנסי ללחץ מההודעה שלו ומההורים הדוחקים.
תשקלי ההיטב ובעיקר תקשיבי לקולות הפנימיים שבך.
הנפש שלך הומה! הנשמה שלך מדברת! הלב שלך מרגיש! ורק את זו שצריכה להקשיב לקולות ולתחושות .בלי להתבלבל.

כדאי לך להתייעץ עם אדם שאת מעריכה וסומכת עליו ושמכיר אותך ואת המבנה של האישיות שלך.

ודעי לך שלפעמים ההרגשה ש"זה זה" או ההרגשה של ה"קליק" יכולה להופיע רק לאחר ההחלטה שזה אכן זה.
וגם את השיקול הזה את צריכה לקחת בחשבון . ובסופו של דבר את זו שתקבלי את ההחלטה. ואל תצפי שמישהו אחר יחליט בשבילך מפני שזה לא יקרה.

תתפללי להשם שינחה אותך בדרך הנכונה.
ועייני גם בתשובה שכתבתי לפני כמה שנים ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/22702

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.