לא אומרים מי שברך לחולים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/03/02 09:16 יא בניסן התשסב

שאלה

שלום

קוראים לי ,,,ואני לומד בחטיבת בינים דתית

אנו מתפללים בבה"כנ אך לא אומרים שם מי שברך לחולים כל שבוע אני ניגש לגבאי ואומר לו לעשות מי שברך אך הוא בשלו.

פעם אחת ניגשתי ושאלתי למה?

והוא אמר בגלל שאין לו זמן ואין לו כוח.

הלכתי לרב ולמנהל אך גם הם אומרים שזה דבר מיותר אני מנסה להפעיל לחץ אבל זה לא מצליח וכולם אומרים לי שזה לא חשוב.

תשובה

בס"ד

זה חשוב.
אבל יותר חשוב לא לעשות מזה מחלוקת.
לכן אתה בעצמך אמור כל יום אחרי התפילה או בזמן אחר קבוע את התפילה לשלום החולים. בשעת פתיחת ההיכל או בתפילת שמונה עשרה בשמע קולינו, או לפני יהיו לרצון האחרון. ואפילו סתפ בעת נסיעה באוטו.

אל תפעיל לחץ כיון שתפילה שנאמרת מתוך לחץ - אין לה הרבה ערך.

אולי הם מתפללים לשלום החולים בדרכם שלהם.

דון אותם לכף זכות!!