לאבד מכשיר ולמצוא את עצמך

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/08/13 13:37 ה באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כשבוע שכחתי את הפלאפון באוטובוס, הלכתי לאגד הפלאפון לא נמצא, הלכתי למשטרה הם לא יכלו לעזור לי, מישהו מצא את הפלאפון

כיבה אותו כי הפלאפון היה סגור מאז כנראה החליפו כרטיס סים,

אני מאחל לגנב שיאבדו לו חפצים אישיים לא מתוך נקמה כדי שהגנב יבין איך כואב לאבד חפץ אישי. המידע שבפלאפון חשוב לי יותר מהמכשיר תמונות אישיות, הודעות, הקלטות, הרבה מידע אישי שחשוב לי.

הפסקתי ללכת לשיעורי תורה, עם קשר או בלי קשר נכשלתי בשמירת העניים, נכנסתי לסרטוני תועבה, נכשלתי בברית.

אני לא יודע אם הגנב גוי או יהודי

א. מי שמצא את הפלאפון באוטובוס חייב להחזיר? הרי זה גנבה זה לא כסף זה משהו אישי ואינטימי. הגנב כיבה את הפלאפון כדי לא להחזיר

ב. יש לי פחד לא שמרתי על הברית אני פוחד שאולי בגלל זה אנשים נהרגים ח"ו או אנשים לא נהרגים מזה כי זה בן אדם למקום

האם זה לא פוגע באנשים אחרים?

ג. האם אפשר לעשות תשובה

תודה מראש

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אבדת את המכשיר, לא שמרת עליו, לכן מי שלקח את הפלאפון הוא רשע שלא מקיים מצות השבת אבידה, אבל הוא לא גנב.

אתה מעיד על הדרדרות רוחנית רחבה.
אולי תראה באבדן המכשיר אות מבורך שיסייע לך לשמור על העינים - להסתלק מסרטי תועבה...
מתוך כך גם לשמור את הברית.

החטאים פוגעים בך הרבה יותר מאשר באחרים. זו פגיעה רוחנית שלא מורגשת בגוף כמו כאב או רעב או צמא וכד' לכן אפשר להתעלם ממנה, להתכחש לה.
אבל קשה להתעלם ממנה לאורך זמן. רגשות רוחניים חשובים לנו יותר מאשר רגשות הגופניים. יש כאב רוחני, רעב וצמא רוחניים. מרגישים זאת באכזבה מעצמנו, בתחושה שאנחנו לא רציניים, לא מגיעים לדברים שיכולים וצריכים להגיע אליהם...

זו הסגולה והברכה של התשובה – התיקון הרוחני כולו בידיים שלנו, הוא לא תלוי באחרים. אין כמו חודש אלול לעשות שינוי אמיתי בחיים, להתחיל דרך חדשה.
התשובה לא נעשית ברגע - תשובה זו כניסה לדרך שונה. ההתקדמות נמשכת זמן ודורשת מאמץ גדול, אבל זו דרך שמובילה אותך להרגשה טובה, להיות מרוצה מעצמך, להרגיש שווה וחזק באמת.
עשית חסד, תפילות ושעורי תורה מעניקים כוח ותנופה להתגבר בדרך התשובה ולהתקדם בה.
יש כמובן עליות וירידות, עלולים להיות ימים של נפילה. זו לא סיבה להתיאש ולהפסיק, להיפך בתקופות קשות מתחזקים יותר בעשית חסד, תפילה ותורה כדי לשאוב כוחות ולהתגבר על הקשיים.

מאחל לך תשובה גדולה ושנה טובה