כתם בניגוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/09/12 12:56 טו באלול התשעב

שאלה

האם כתם בניגוב בשירותים במהלך שבעת הנקיים מטמא ומחייב ספירה מחדש? (ספרדים)

האם יש חשיבות לגודלו או לאורכו (שכן ברוחבו הוא צר בהרבה מ״גריס״ אולם באורכו יתכן והוא ארוך ממנו)?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הדברים נכתבים כתאור כללי של ההלכה.
בנושא כתמים חשוב להתיעץ (אפשר בעזרת בעלך) באופן אישי עם רב ולתאר כל מקרה ומקרה בדיוק נמרץ.

באשר לכתם בניגוב (אצל אישה ספרדיה):
"מראה דמי על נייר טואלט יידון על פי דיני כתמים. מאחר ונייר אינו מקבל טומאה, האישה לא תיאסר..."
ועייני
http://www.yoatzot.org/questionH.php?id=1209