כתיבת שם השם

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 16/07/02 05:39 ז באב התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום וברכה!

יש לי שני שאלות לא ממש קשורות אחת לשנייה אבל דומות בנושא:

א) כאשר אני רוצה לכתוב במחשב או בעיפרון על דף כל מיני דברים עם שם ה' לדוגמא: פרשת היראה, שש זכירות ומזמורי תהילים, איך עלי לכתוב אותם עם שם ה', ובקיצור, איך כותבים את כל שמות ה' עם המקפים, אני יודע רק את: א-ל, מה עם השאר? והאם בכלל עדיף שאני יכתוב ככה או שאולי עדיף שאני יכתוב: קל, ה', אלוקים וכ'ו, מפני החשש שהדפים יזולזלו?

ב) יש לי בבית הגדה של פסח שבעמוד הראשון והשני שלה יש ציורים לא צנועים ושאר העמודים הם של ההגדה, חשבתי, לגזור את שני העמודים הלא צנועים, אבל העמוד השני הלא צנוע בדף שמלפניו יש את דברי ההגדה עם שם ה', אז יוצא שאני יגזור תמונה לא צנועה אבל גם את שם ה', מה לעשות?

תודה מראש ויישר כח!!!!

יונתן

תשובה

ב"ה

ינתן שלום.

עדיף לכתוב ה'.
אם אתה רוצה להדגיש שמות אפשר לכתוב"הויה" "אדנות".
אפשר לכתוב "א-ל".ויש שמחמירים לכתוב"ק-ל"

יש כותבים "יהודא" כדי להמנע מלטעות ולכתוב שם הויה בטעות. כך היה נוהג הרה"ג יהודא צדקא זצוק"ל. אבל כמובן שזה לא הלכה אלא חומרה.
מקורות לכל הנ"ל ברמב"ם יד החזקה - הלכות יסודי התורה פרק ו
ובשו"ע יורה דעה סימן רעו בכל הסימן.
2- את מה שאתה גוזר יש ללגנוז כיוון שיש בו גם שם השם.

בברכה,

עוזיאל