כתיבת ספר תורה למפרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/10/13 17:55 יח בחשון התשעד

שאלה

לכבוד הרב השלום והברכה.

שמעתי בהרצאת רב מסוים הנחשב לרב מוביל בתחום היהדות ש 99% מספרי התורה המצויים בידנו פסולים.

מבדיקה שעשיתי על פי יכולתי המצומצמת מצאתי מקור התומך בדעה זו, והרי הוא מובא לקמן:

שו"ת יביע אומר חלק ז - אורח חיים סימן ב

ועינא דשפיר חזי להגאון מפלאצק בשו"ת משיבת נפש ח"ב (סימן ח).........................................

אתא לאשמועינן דלא נימא דדוקא בספר תורה העומד לקריאה יש לפסול כתיבה למפרע.....,......

שבאמת אין חילוק בזה בין ספרים לתפלין ומזוזות, שגם ספר תורה אם כתבו למפרע פסול…..

מה פסק ההלכה בהקשר זה, ואין דעתי נוחה מהאומרים שרוב הפוסקים וכו' וכו', אלה מה האמת, כי יכול להיות מצב שהפוסקים יומרו שאין גוזרים גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה וכדומה, ובכל זאת מתוך לאו אתה שומע הן, שאם הציבור כן יכל לעמוד בה הרי זו האמת וכך צריך לנהוג אליבא דתורת משה.

בברכת בשורות טובות.

ג. ט.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

השאלה שלך נשלחה כבר לרב אחד או שניים וקבלת מהם תשובה:

https://www.kipa.co.il/ask/show/297229-כתיבת-ספר-תורה-למפרע

http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=72059

נראה לי שיש בעיה בהפנית שאלה לשני רבנים, בודאי כשלא מידעים אותם.

לא פחות חמור להטריד רבנים ולגזול זמנם רק כדי לספק את סקרנותך (אם הפניית שאלה לרב היתה עולה 100 שקלים - גם אז היית שואל שלשה רבנים)...