כתיבה בחוה''מ לצורך לימודים דחוף!

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/11 17:35 ט בניסן התשעא

שאלה

אני סטודנטית ויש לי הרבה פערים להשלים בלימודים זה כולל הכנת שיעורים וכתיבת עבודות. לשם כך, אני חייבת לכתוב. האם יש מקום להתיר כתיבה במקרה כזה? אם אני לא אכתוב בחוה"מ אז לאחר פסח יהיו לי שיעורים נוספים וכך לא בטוח שאצליח להשלים את הפערים בזמן.

תודה רבה,

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ההיתר לעשות מלאכות בחול המועד הוא ב"דבר האבד". במקרה שאת מתארת, יהיה אמנם לחץ אחרי החג אבל זה לא אבוד אם לא תלמדי בחג.
אם היית צריכה להגיש את העבודה במוצאי חג או בתוך החג זה היה דבר האבד.
דבר האבד זה משהו שיתקלקל אם לא יטפלו בו עכשיו וכד' האם במקרה שלך משהו יתקלקל אם לא תכתבי בחול המועד?

עם זאת כתיבה במחשב (מבלי להוציא תדפיס) מותרת בחול המועד - דברים שאת יכולה לקדם בלימודים שלך על ידי כתיבה במחשב אפשר בהחלט לעשות בחול המועד.
חג שמח