כתובה שנמצא בה טעות - אשכנזי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 22/04/02 01:08 י באייר התשסב

שאלה

נוסח כתובה שנמצא בה טעות, או שהסכום הכתוב בה אינו שווה כיום מאתים זוז בגלל האינפלציה

תשובה

העדים מקבלים קנין מהחתן וחותמים בתחתית הכתובה.
יש לכתוב כתובה זו רק כשהכתובה הקודמת איננה בגלל שנאבדה או נקרעה.

כתובה דאישתכח בה טעותה - אשכנזי

מה דהות קדמנא ב_________ בשבת _________יום לחודש _________שנת חמשת אלפים __________________לבריאת העולם למנין שאנו מונין כאן _________אתא לקדמנא __________________ואמר לנא הדא מרת __________________אנסיבת לי לאנתו במתא _________עיה"ק ת"ו מן קדמת דנא כהלכות בנת ישראל דמתנסבין לגובריהן בחופה וקדושין ובכתובה וכדו אשתכח טעותא בשטר כתובתא דהתיהית לה מנאי מיומא דאיתנסבית לי שהיה ואמרו רבנן דאסור לבר ישראל לשהויי עם אנתתיה בלא כתובתא אפילו שעתה חדא וכען בעינא למכתב לה כתובתה אחריתא בחריקא דכתובתא קמייתא נדוניא ותוספתא דילה ובכן אנחנו סהדי דחתימו לתחות קנינא מיניה השתא כי סהדי קמאן דחתימן תחות כתובתא קמייתא ליתניהו וכתבנו לה כתובתא דא חלופי כתובתא קמייתא מיומא דנן ובלישנא דהוית כתיבה כתובתא קמייתא דאשתכח בהו טעותה איך __________________אמר לה להדא __________________אנתתיה מרת דהוי לי לאנתו כדת משה וישראל ואנא אפלח ואוקיר ואיזון ואפרנס יתיכי כהלכות גוברין יהודאין דפלחין ומוקרין וזנין ומפרנסין לנשיהון בקושטא ויהיבנה ליכי _________מהר כסף זוזי דחזי ליכי ומזוניכי וכסותיכי וסיפוקיכי ומיעל לותיכי כאורח כל ארעא וצביאת מרת __________________והוית ליה לאנתו ודין נדוניא דהנעלת ליה מבי נשא בין בכסף בין בזהב בין בתכשיטין במאני דלבושא בשימושי דירה ובשימושי דערסא הכל קבל עליו זקוקין __________________כסף צרוף וצבי דנן והוסיף לה מן דיליה עוד _________זקוקין כסף צרוף אחרים כנגדן סך הכל __________________זקוקין כסף צרוף וכן אמר __________________דנן אחריות שטר כתובתא דא ותוספתא דא קבלית עלי ועל ירתאי בתראי להתפרע מכל שפר ארג נכסין וקנינין דאית לי תחות כל שמיא דקנאי ודעתיד אנא למקניא נכסין דאית להון אחריות ונכסין דלית להון אחריות כלהון יהון אחראין וערבאין לפרוע מנהון שטר כתובתא דא נדוניא דין ותוספתא דא מנאי ואפילו מן נלימא דעל כתפאי בחיי ובתר חיי מן יומא דנן ולעלם ואחריות שטר כתובתא דא נדוניא דין ותוספתא דא קיבל עליו באחריות וחומר ככל שטרי שטרי כתובות ותוספתות דנהגין בבנת ישראל העשויין כתקון חכמים ז"ל דלא כאסמכתא ודלא כטופסי דשטרי וקנינא מן __________________למרת __________________דא כד אתנסבית ליה בקדמיתא ככל מה דכתוב ומפורש לעיל במנא דכשר למקניא ביה והכל שריר וקים.
נאום _________עד
ליתר תוקף ואלומי מילתא לאשר ולקיים ככל האמור למעלה באתי בעצמי עה"ח ביום הנ"ל נאום החתן הנ"ז.
_________