כשרת בבית חילוני

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/08/10 10:38 ז באלול התשע

שאלה

ב"ה

שלום!

רציתי לשאול, אם אני עושה בייביסיטר אצל משפחה חילונית, האם יש בעיה לתת לילדים לאכול ממה שאמא שלהם הכינה להם? פעם גם אמרו לי שיש בעיה להביא למישהו שלא יברך על האוכל.

האם באמת יש בעיה כזו?

מה אני אמורה לעשות? לבטל את הבייביסיטר?

תודה רבה ויום טוב=)

תשובה

בס"ד
שלום רב,
יש כאן שתי שאלות אחת קלה ואחת קשה.
השאלה הקלה היא זו שאת שואלת אודות ברכה - יש לכך פתרון מעשי שמציע הרב אליהו. תביאי אתך אוכל שלך (בגלל הכשרות) תאכלי יחד אתם ותברכי.
לדוגמא אם את מאכילה אותם בשר - תשתי מעט מים ותברכי 'שהכל', תכווני להוציא אותם ידי חובה.
אם את מאכילה אותם תפוחי אדםה תאכלי גרעין חמניה ותברכי בורא פרי האדמה כשאת מכוונת להוציא אותם ידיד חובה.

הבעיה הקשה היא להאכיל אותם אוכל לא כשר. כלומר אם אין הפרדה של הסירים בבית את לא יכולה להאכיל אותם אוכל מבושל מהסירים הללו. גם כאן יש פתרון שאת תאכילי אותם כריכים וכן ירקות ופרות (עדיף ירקות ופרות שנקנו ברשתות שיווק שם יש הקפדה על כשרותם).

בהצלחה