כשרות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 16/08/10 22:37 ו באלול התשע

שאלה

אני בעל תשובה,אין לי מושג בכשרות,ולמה ומדוע.

מה ההבדל בין השגחה של רבנות לשל בד"ץ או כל כשרות מהדרין אחרת?

ממה החשש שמה ימצא ?

כאילו ממה מתרחקים באמת?

מה חמור יותר ומה אפשר להקל?

אין לי מושג בזה.

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

א. אשריך שהחלטה לשמור מצוות ולהזהר ממאכלות אסורות.

ב . ביחס לשאלתך, ישנם מאכלים שהתורה אסרה עלינו לאכול,
למשל:
בעלי חיים טמאים:כמו חזיר,עופות טמאים, דגים בלי קשקשים, תולעים וחרקים ועוד,

גם בעלי חיים טהורים צריכים שחיטה כדין (חוץ מדגים) אחרת הם נחשבים נבילה.

בפירות צריך להזהר מאיסור ערלה ולהפריש תרומות ומעשרות,

כמו כן יש איסור לשתות יין של גויים, לחם של גויים, מאכל שהתבשל על ידי גויים.

ג.על כל האיסורים האלה צריך להקפיד, וכאשר אדם קונה אוכל שמיוצר במפעל או במסעדה הוא לא יודע מה מגישים לו לכן צריך שיהיה מערך פיקוח על הכשרות.

ד. ישנו מערך כשרות ממלכתי של הרבנות הראשית והרבנויות המקומיות,

נוסף לכך ישנם כמה מערכות כשרות פרטיות מהם טובות ומהם בעיתיות,

כדי שלא תסתבך, נקוט כלל זה בידך : לא לקנות אוכל ללא הכשר הרבנות.

אם יש נוסף לרבנות גם הכשר בד"ץ זה בסדר, אבל אם זה רק הכשר של בד"ץ או איזה מערכת כשרות איך שמכנה את עצמה – אז אל תאכל עד שתברר את מהי מהימנותו של מערך כשרות זה.

ה.יש בשוק הרבה מוצרי מזון המיובאים מחוץ לארץ ועליהם רשום הכשר של רבנים מחו"ל,

מוצרים אלו אין לקנות אם לא מצורף אישור של הרבנות הראשית לישראל.

זכות השמירה על הכשרות תעמוד לך להתעלות במעלות הטהרה!!

בברכה,

דני ארגמן