כשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/04/10 01:10 כ בניסן התשע

שאלה

עברנו דירה ובבניינו ישנה משפחה ספרדית מסורתית מאוד נחמדה. האם רצתה לכבד אותנו בעוגיות שאפתה ואמרה לנו שאנחנו לא צריכים לחשוש והם שומרים כשרות בבית (היא פירטה כבדרך אגב הלכות שהיא שומרת: מנפה, יש הפרדה בין בשר וחלב וכ"ו).

זכור לי שפעם שמעתי מרב (אינני זוכרת מי הוא וגם אם זה בדיוק מה שהוא אמר, לכן אני שואלת שוב) שכאשר אדם מצהיר שהוא שומר כשרות והוא אמין, אז ניתן לסמוך עליו.

במקרה הזה אמנם עברנו לגור לא מזמן, אך הרושם הראשוני שקיבלנו זה שהם אכן אמינים.

האם לסמוך על הכשרות או לא?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

בודאי שיש לסמוך.
ואם העוגיות היו טעימות אז אל תתקמצנו במילים טובות.תפרגנו ! במאור פנים .

ובמשך הזמן הולכים ונבנים יחסי שכנות טובים שהרי אמר החכם באדם "טוב שכן קרוב מאח רחוק" ואם יהיו לכם טוב אז לא מן הנמנע שאתם תלמדו כמה דברים טובים מהם והם ילמדו כמה דברים טובים ממכם והכל ברוח טובה ובענווה.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.