כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/04/10 23:06 כג בניסן התשע

שאלה

התאים בפה שלנו מתחדשים כל הזמן, הישנים נופלים לתוך חלל הפה, לכן אנחנו בולעים כל הזמן בשר.

בכל פעם שאתה אוכל מאכל חלבי, אתה מפר את החוק.

ועוד שאלה:

הרי בכל מקרה החלב נגע מגע ישיר בבשר. הרי האריזה המקורית של החלב היא אריזה בשרית

(בתוך הגוף של הפרה)

אז אם בכל מקרה החלב נגע ישירות בבשר, אז ההפרדת כלים הזאת היא סתמית לחלוטין.

תשובה

בס"ד
שלום רב.
לבשר ודם אדם אין דין בשר שהתורה אסרה שהרי נאמר "לא תבשל גדי בחלב אמו" והאדם הוא לא בהמה. אמנם חכמים אסרו גם בשר ודם אדם. אבל בכל מקרה התאים שמתפרקים בפה הם זעירים ולא משמעותיים.

על פי הפסוק: "לא תבשל גדי בחלב אמו" משמע שאיסור בשר בחלב הוא כלפי חלב שכבר נחלב מהפרה. התורה לא אסרה את החלב שנמצא בעטין. גם כאן חכמים גזרו לאסור ולכן למעשה צריך לנקות היטב את העטין - ורצוי ביותר לצלות אותו לפני האכילה.