כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 11/05/02 20:00 כט באייר התשסב

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מה זה ג'ליטין, ומדוע הוא אסור באכילה (לפי אותם פוסקים שאוסרים) ?

בברכה ובתודה

תשובה

בקיצור הקיצורים – ג'לטין יכול להיות מופק מעצמות ועורות של בהמות כשרות או לא כשרות, דגים טהורים או טמאים, וג"כ מן הצומח.
הג'לטין הוא חומר שמקריש והוא נצרך ליצור כמה סוגי מוצרים.
ניתן לייצר ג'לטין כשר מהמות ודגים כשרים אלא שבדר"כ זה דבר שאינו רווחי, ולכן לא כ"כ עושים זאת.הדרך שפעם היו מכינים ג'לטין, ועל זה חלק מן הפוסקים התירו, אינה הדרך שמכינים כיום, ולכןההיתר אינו תופס כ"כ .
ונוסף על כך שמאז מגיפת "הפרה המשוגעת" יש איסור מצד החוק של המדינה לייבא לארץ ג'לטין מן החי.