כשרות

חדשות כיפה הרב שי פירון 17/06/02 04:20 ז בתמוז התשסב

שאלה

בדקתי ומצאתי שמחלקת הונאת כשרות ברה"ר קונסת ומפרסמת ברבים חברות שמיבאות מצרכים מחו"ל בהכשרים של רבנים מפורסמים ובד"צים שאינם מוסמכים לתת הכשר רק ביגלל שלא רצו לשלם את האגרה המוטלת על רב המבקש את האישור הנ"ל בעידכונים שהרה"ר מפרסמת מוצגים מוצרים חברות ומיסעדות שמוכשרים ע"י הרבנים הנ"ל ככאלה שאינם כשרים כלל או מזיפים כשרות דבר שנכון ע"פ החוק כיוון שכל חברה המפרסמת שהיא כשרה ללא אישור מהמועצה הדתית עוברת על החוק דבר ידוע הוא שהרבה חברות מציגות את מוצריהם ככשרים באישורים של רבנים שונים אך לאחר בירור התגלה שהרב שכיביכול נתן את ההכשר בכלל לא יודע מכך ונימצא שחברות כאלו מזיפות כליל את הכשרות שאלתי היא א- האים ליפעול ע"פ העידכונים של הרה"ר בימיוחד לאור השחיתויות שלצערנו מצויות בה ב- האים מותר לאכול במיסעדה בעלת הכשר של בד"צ מוכר (ראיתי במו עיני מיסעדות הפועלות עם כשרות של בד"צ שאינו קיים או של בד"צ שהכריז באופן רישמי שאינו עוסק במתן כשרויות)אך בניגוד לחוק אין לו תעודה מהמועצה הדתית ג- האים ליסמוך על הכשר מהדרין\רגיל של המועצה הדתית (אגב שמך או של אחד ממשפחתיך ("הרב פירון") פורסם כמי שנותן כשרות ללא אישור ואין ליקנות מוצרים עם הכשר זה ויש להחזירם למשווק)

תשובה

ב"ה

שלומות

א. אין לקנות בשום מקום שאין בו אישור מטעם הרבנות הראשית לישראל. זהו הגוף המוסמך על ידי המדינה. אותו יש לחזק!

ב. אין לי שום קשר משפחתי לרב מרדכי פירון.

בברכה,

שי