כשרות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 07/07/02 14:03 כז בתמוז התשסב

שאלה

ברצוני לדעת באילו תנאים אפשר להשתמש במלון בחו"ל במיקרוגל לא כשר לשם חימום אוכל כשר

תשובה

אם המקרוגל מסוג כזה שיש לו גופי חימום (השחמה), כדי להכשירו צריך להמתין עשרים וארבע שעות (ויש מקלין בזה), לנקותו היטב, ולהפעילו למשך כעשרים דקות על חום מקסימלי.
אם המקרוגל מסוג כזה שאין גוף חימום, אלא הוא פועל על ידי קרינה, מנקים היטב, מכניסים חצי כוס מים עם מעט סבון כלים ומרתיחים כעשר דקות. לאחר מכן מנקים את הזיעה שבדפנות המיקרוגל.
לאחר מכן אפשר להשתמש במקרוגל זה לבשר וחלב בזה אחר זה אם המאכלים בקופסא סגורה היטב.