כשרות

חדשות כיפה הרב בני לאו 24/04/02 12:40 יב באייר התשסב

שאלה

מה בקשר למאכלי חלב נוכרי וכן אבקת חלב נוכרי

תשובה

איסור חלב נכרי הוא בגללחשש של תערובת מחלב בהמה טמאה. חלב שבא ממדינות מערביות מסודרות (ארה"ב, אירופה) שבו החלב נמצא בפיקוח ממשלתי - יש פוסקים רבים שמתייחסים לחלב שם כאילו היה חלב "ישראל", היינו שישראל ראה את החליבה. לכן אתה רואה שיש מוצרים שכתוב עליהם: "חלב נכרי" ובכל זאת הם כשרים.
אבקת חלב נכרי עוד יותר קל כי לא גזרו את הגזירה של חלב נכרי אלא על החלב ולא על האבקה. מכאן שגם המחמיר ולא משתמש בחלב נכרי יכול (אם הוא רוצה) לסמוך על המקלים באבקת חלב, ואם רוצה - יחמיר על עצמו
בברכה
בני לאו