כשרות

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 30/01/02 04:05 יז בשבט התשסב

שאלה

האים מותר לשתות ולאכול חלב ומוצריו בחו"ל

שהריי חלב זה הוא נוכרי ונחלב בידיו של

גוי טמא?

תשובה

שלום וברכה
סיבת אסור חלב גוי הינה חשש חלב טמא דהיינו שההלח בא מבהמה טמאה(חזיר,גמל, כלבה וכו').ולכן אין בעיה שהגוי יחלוב את הפרה ,עזה או כבשה אלא שאנו חוששים שהגוי יערב בזה חלב טמא. לכן אם יש השגחה בזמן החליבה ההלב הינה מותר אף למהדרין,וזה נקרא חלב ישראל למרות שהפרה שייכת לגוי והגוי הוא זה שעשה את החליבה. וכמובן שהוא הדיו כאשר יהודי חולב.
בחו"ל יש בעיה כיון שהחלבה אינה מושגחת. למרות זאת פוםקים גדולים כמו הרב משה פיינשטיין זצ"ל כתבו שהיום אין חשש חלב גוי מכמה סיבות. למשל יש פקוח ממשלתי שהחלב יהיה חלב פרה בלבד, ויש קנס גדול על חברות המזייפות בענין הזה.וזה מכונה "סתם חלב".
לכן מותר לאכול סתם חלב ע"פ התרו של הרב פיינשטיין, ויש מחמירים לאכול חלב ישראל דווקא.