כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/12/19 00:00 כח בכסלו התשפ

שאלה

שלום,

אנחנו מתארחים בשבת אצל דודים של בעלי שהם חילונים, הם מכניסים רק מוצרים כשרים הביתה.

1.רציתי לקבל קוים מנחים כיצד לנהוג?

2. כמה שאלות ספציפיות:

א, האם מותר לאכול אצלם בכלים חדשים שלא עברו טבילה? זכוכית וסכום.

ב, אם הנ"ל מותר, האם מותר לאכול מסיר שלא טבלו אבל אחד שימש לפרווה ואחד לבשרי בלבד בוודאות? (כי בטח ערבבו בסכום שאוכלים בו הכל..)

הם מאוד רוצים להשתדל שיהיה לנו נעים אבל אנחנו לא רוצים להטריח אותם. לכן שואלת איפה הגבול..

3.כיצד לנהוג אצל סבא וסבתא שלו, הם רגישים ונעלבים שלא אוכלים וטוענים שהכל כשר אצלם אבל בפועל רק המצרכים כשרים.. הבנתי שיש פה כיבוד הורים ולכן יותר גמיש?

תודה רבה על המענה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

באופן כללי, כדאי לנהל אתם שיחה מקדימה ולהבהיר להם שאתם מעדיפים שכל האוכל בשבת יהיה בכלים חד פעמים, כולל סכו"ם וצלחות, כך תמנעו הרבה עגמנת נפש. מאידך צריך לדבר אתם ממקום של כבוד ותודה על ההזמנה שהם הזמינו אתכם לשבת.

בדבר שאלותכם הפרטיות

א. ראוי לאכול רק בכלי חרס ופלסטיק ולא מתכת וזכוכית.

ב. ערבוב הסכו"ם לא מפריע כל כך, כיוון שסתם כלים אינם בני יומן. ועל כן אפשר להקל.

3. להשתדל לפני מה שכתבנו לעיל, להגיע לסיכום על כלים חד"פ, ואם הם מבדילים בין בשר וחלב אפשר להקל ברוב הדברים, בייחוד בגלל שיש כאן גם גדרים של בשר בחלב.

חנוכה של אורה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ