כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 09/08/19 09:35 ח באב התשעט

שאלה

שלום רב, אשמח לברר בנוגע לתבניות האפייה בתנור (תבנית הרשת הכסופה והתבנית השחורה שמגיעות עם התנור). אני מבשלת ואופה בתנור בשרי וחלבי (כמובן בזמנים שונים) וכל פעם לא יודעת האם מותר לבשל/לאפות על התבניות של התנור שכן פעם אחת ארצה לשים עליהם פיצה לדוגמא ובזמן אחר ארצה לבשל עליהם קציצות. לפיכך אני תמיד משתמשת בתבניות חד פעמיות ענק שעלותן יקרה. לאור זאת ארצה לדעת: 1. האם מותר לשים חלבי ובשרי על התבניות הללו? 2. במידה ואסור, האם מותר לי לשים נייר אפייה על התבנית ואז לסירוגין לבשל על נייר האפייה חלבי ובשרי? 3. ארצה לציין שאינני כבר יודעת האם התבניות הללו בשריות או חלביות ולכן אם אחת מהתשובות בשאלות הקודמות חיובית, האם האם תחילה אני צריכה לשטוף את התבניות בדרך מסוימת? תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

1. אסור להניח בשרי וחלבי באותה תבנית.

2. נייר אפיה הרבה פעמים נקרע והרבה פעמים עוברים דרכו דברים לכן אין לשים נייר אפייה.

3. מכיוון שכנראה חלק מהתבניות (השחורות) הוטרפו בכך שפעם אפו בשרי ופעם חלבי, על כן הדרך היחידה להשתמש בהם היא בהנחת תבניות אלומניום בתוך התבנית. לגבי הרשת הכסופה אפשר להניח עליה תבנית שחורה ולהשתמש.

שבת שלום

צום החמישי לששון ולשמחה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ .