כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/05/19 21:12 יח באייר התשעט

שאלה

בני בן 12 נדרש ע"י רופא לצרוך תוספי תזונה מפני שממעט לאכול ומשקלו נמוך באופן חריג.

את תוספי התזונה עליו לצרוך 3 פעמים ביום, אולם הם חלביים ולכן הדבר קשה במיוחד.

האם ניתן לצרוך גם לאחר ארוחה בשרית באיזה שהוא אופן?

יש לציין שגם ארוחת צהרים הוא לפעמים צורך רק בשעה 16 עקב חזרה מבי"ס והוא אוכל ארוחת ערב לקראת 18-19,והולך לישון לקראת 20 כך שבמגבלת השעות בבית עליו לךצרוך 3 פעמים כל יום תוספים, כמעט לא ישים בפועל

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אינני יודע על איזה תוספים מדובר. יתכן שאין בהם טעם כלל והם מרים ואז אין צורך לחכות שש שעות. אבל אפילו אם הדבר לא ידוע ונחשוש שמא יש חלב ממש, אפשר לקחת את התוסף להכניסו בשקית ניילון דקה (כמו ניילון נצמד, או להכניס לתוך קפסולה ריקה) ואז אין כל בעיה בלקיחת תוספים אלו.

רפואה שלמה

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ