כשרות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/16 01:03 ז בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב!

אם יש חשש שחרק קטן מאוד נפל למדיח ולא מוצאים אותו (לא ידוע אם הוא שם או לא) האם יש לחשוש לכלים שנשטפו בו? או שאפשר לסמוך על זה שהחרק יתמוסס בזמן השטיפה במים החמים?

כמו כן אם יש חשש שחר קטן מאוד נפל לתבשיל חם ואי אפשר להוציא אותו האם נאסר התבשיל?

תשובה

שלום
המדיח והכלים שבתוכו כשרים ולא צריכים הכשרה.
חרק שנפל לתבשיל אוסר את כל התבשיל כל עוד הוא בפנים, והדרך היחידה שיהיה אפשר לאכול, זה שיוציאו את החרק, או שיסננו (אם זה מרק למשל) באופן שברור שהחרק לא עבר בסינון, או אם זה מאכל שאפשר לשטוף באופן שברור שהחרק כבר לא עליו.
כל טוב