שאל את הרב

כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/08/13 09:22 א באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

חתכתי בצל (או שום) באמצעות סכין פרווה, ואז שטפתי אותה בעזרת סקוטש בשרי. האם הסכין הופכת לבשרית? האם במקרה הזה (חתכתי בצל) טמפרטורת המים משפיעה?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

זו שאלה כללית על שימוש בספוג אחד לבשר וחלב.
אם לא היה בשר ממש על הספוג ולא השתמשת במים חמים מאוד (שאין היד סובלת) אז הסכין נשאר פרווה.

עייני:
http://www.halachayomit.co.il/displayRead.asp?ReadID=443

http://www.din.org.il/2010/12/21/ניקוי-כלים-בספוג-אחד-לבשרי-וחלבי/

כתבות נוספות