כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 17/06/13 20:35 ט בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב,

אני מסורתית ושומרת כשרות,

אך הסביבה החברתית שלי לא כל כך...

השאלה היא האם אני יכולה לאכול אצלן בבית,

כאשר אני לא בטוחה אם הן שומרות ואם הן שומרות אז באיזה אופן..

מצד אחד אם אני לא אוכל אצלן בבית אני יכולה להעליב אותן...דבר שאני לא רוצה לעשות כלל..

מה ההלכה אומרת?אפשר לאכול מאכלים פרווה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הכי נכון להיות אמיתי. לא להסתיר ולא לזייף. אין כל הצדקה לכך שתסתירי את עמדתך (זה לא שונה ממי שהחליטה להיות צמחונית וחברותיה מבינות שמשום כך היא לא אוכלת אצלם דגים ובשר).
את צריכה להיות גלויה לחלוטין. לשתף את חברותיך בדעות ובהרגשות שלך. הן צריכות לקבל אותך כפי שאת, ואם את שומרת כשרות הן צריכות לכבד זאת.
אם חשוב להן שתוכלי לאכול אצלן שידאגו להביא לך אוכל כשר.

באשר לשאלה שלך - מה אפשר לאכול אצל מי שאינם שומרים כשרות:
אפשר לאכול מאכלים לא מעובדים: פירות וירקות וכד' (שנקנו ברשתות שיש בהם הפרשת תרומות ומעשרות וזהירות מערלה).
אפשר לאכול מאכלים שנקנו מוכנים מיצרנים כשרים (לחם, עוגיות וממתקים. מעדני ומוצרי חלב כשרים, ממרחים כמו חומוס וכד' נקניק או פסטרמה כשרים. פיצוחים...).

אפשר לשתות משקאות חמים בכוס זכוכית כשהמים באים מקומום חשמלי.

בכל מאכל מעובד, אנחנו חוששים לערבוב טעם של בשר וחלב או אוכל אחר שאינו כשר בתוך האוכל שלפנינו.