שאל את הרב

כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/06/13 07:19 כד בסיון התשעג

שאלה

- מחבת בשרית שחומם בה דג שנאפה בתבנית חלבית (כנראה לא בת יומה) האם צריכה הכשרה?

-שעועית שלא נבררה ובושלה (ועכשיו מלאת רוטב), האם מותר לאוכלה?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם התבנית החלבית היתה נקיה לגמרי - אין צורך בהכשרה

ועיין תשובה מנומקת היטב בענין
https://www.kipa.co.il/ask/show/97212-חזקת-חלבי/בשרי

לגבי ברירת השעועית - יש כאן שאלה של חזקה - האם הסוג הזה מהייצור הזה חשודה כמתולעת או שתמיד היא נקיה.

עיין תשובה מדויקת
http://www.yeshiva.org.il/ask/?id=79975

כתבות נוספות