כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 24/12/12 18:42 יא בטבת התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב,

הכנתי מרק חלבי וריסקתי אותו בבלנדר ידני מפלסטיק עם להב מתכת.

אחרי ההכנה התברר לי שלפני יותר משנה השתמשו בבלנדר להכנת מאכל בשרי.

האם הבלנדר טרף או שיש דרך להכשירו ואיך?

תודה,

אורנה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש כלל בסיסי שפועל גם במקרה שלך: "כבולעו כן פולטו"
לכן יש לשאול האם השימוש לפני שנה להכנת המאכל הבשרי היתה בחום או בקור. אם השימוש היה בקור אין בעיה.

אם השימוש הבשרי, לפני שנה היה בחום וגם הכנת המרק החלבי היתה בחום - הבלנדר צריך הגעלה - יש להרתיח מים בסיר גדול וכשהמים רותחים לטבול בהם את המקל של הבלדנר יד עם הלהב, לאחר מכן לשטוף במים קרים.