כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/11/12 13:25 כח בחשון התשעג

שאלה

שלום רב!

הכנסתי בטעות מצקת חלבית העשויה מפלסטיק שלא עברו עליה 24 שעות לסיר קציצות בשרי. ואכלנו את הקציצות.

מה דין המצקת? מה דין הסיר? ומה עלינו לעשות?

יש לציין שהמצקת היתה קרה לאחר שטיפה והשימוש האחרון בה היה לפרווה ואילו הקציצות חמות.

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

המצקת החלבית בלעה טעם בשר (מהקציצות החמות) - היא טרפה, מכיוון שהיא מפלסטיק אי אפשר להכשיר אותה ולכן אין להשתמש בה.
לגבי הסיר יש מקום לדון אם הוא נחשב טרף אבל מכיוון שאפשר בקלות להכשיר סיר מתכת עדיף להכשיר אותו ולצאת מספקות והקלות.
ממתינים 24 שעות ומרתיחים מים בסיר (אפשר בלי להמתין 24 שעות ואז צריך להוסיף מעט סבון למים) מאפשרים למים הרותחים לגלוש על דופני הסיר. שוטפים במים קרים והסיר כשר.

כדאי ללמוד את הלקח ולעשות סימון מאוד ברור (במשפחות רבות משתמשים בצבע מסוים לחלבי ובצבע אחר לבשרי) בכל הכלים מה בשרי ומה חלבי כדי למנוע טעויות כאלה.