כשרות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/07/11 20:42 יט בתמוז התשעא

שאלה

בטעות השפרצתי בזמן שטיפת כלים הבשריים לכלים החלביים שחיכו לשטיפה בכיור החלבי (הצמוד לכיור הבשרי ) כלומר נגע בכלים "נוזל בשרי " בטמפרטורה פושרת- לא רותח!

מה דינם של הכלים החלביים? תודה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הגדרת החום הנמוך נקראת: 'יד סולדת' = חום שהיד לא יכולה לעמוד בו למשך זמן.
אם מדובר במים פושרים שזה חום פחות מ-'יד סולדת', כלומר מים בחום שהיד נהנית מהם - אז לא היתה בליעה בכלים החלביים והכל כשר.

גם אם מדובר בחום גבוה יותר, אם המים שנתזו מהכיור הבשרי, אלו מים שיש בהם אמנם שאריות בשר אבל מעורב בהם גם סבון הרי שאין להם טעם בשר - אלא טעם 'בשר וסבון' כך שהם לא מטריפים את הכלים החלביים.