כשרות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/07/18 22:40 כב בתמוז התשעח

שאלה

שלום!

למה צריך לשמור בין בשר וחלב ולא בין חלב לבשר?

תודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

לכל שאלה שמתחילה בלמה יש 2 תשובות הראשונה היא ככה.(למה - יאמרו הגויים ואצלינו זה אשרי העם שככה לו) כי כך ה ציווה אותנו ואנחנו עושים מה שה' אומר.

התשובה השניה קשורה בלמידת עומק של פסוקי התורה בנוגע לציווי לא תבשל גדי בחלב אימו קודם נאמר בפסוק גדי ואחכ החלב

ופסוק זה נאמר בתורה 3 פעמים וכל פעם יש מסר אחר.

איסור אכילה איסור בישול ואיסור הנאה.

אגב בין חלב לבשר יש להדיח את הפה ו/או להחליף מפה בשולחן. לא להשתמש באותם כלים ולא באותו לחם שהיה בארוחה חלבית.

בברכה.

עוזיאל אליהו

.