כשרות רגילה ומהדרין

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/04/02 16:39 א באייר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

ברצוני לדעת מה ההבדל בין ההכשר הרגיל של הרבנות המקומית לבין הכשרים מהודרים יותר,

ישנה תחושה בציבור שההבדלים נובעים- מכמה גובים יותר מהקונה, עד כדי כך ששמעתי שישנם עסקים שמוכרים את אותו המוצר אחד עם חותמת מהדרין ואחד בלי וההבדל הוא בתשלום!

מה דעת הרב בעניין?

תשובה

בס"ד

נכון הוא לפעמים יש מוצרים שמיוצרים ממש באותה דרך לכשרות רגילה ולמהדרין ורק הפיקוח הוא יותר הדוק ומימלא הוא עולה יותר כסף.
לעומת זאת יש מוצרים שיש הבדל בין המוצרים בהכשר השונה.
אי אפשר לתת כלל בענין זה וצריך לבדוק כל דבר לגופו.

בצפת אין הבדל במפעלי ורד הגליל ומפעלי קפה נמס עלית בין הכשרות הרגילה ובין הכשרות מהדרין.

יש הבדל במסעדות בין כשרות רגילה למהדרין בעיקר בסוגי הבשר שהם משתמשים בהם.